Pe afară-i vopsit gardu'

Pe afară-i vopsit gardu'

Thursday, December 11, 2014

Spiritul Crăciunului

Pentru femei, Crăciunul reprezintă o adevarată provocare. 

În primul rând trebuie organizat tradiționalul turneu prin hipermarket-uri. Pentru că o femeie responsabilă nu are cum sa își facă toate cumpărăturile într-un singur loc. Luăm carnea de la Kaufland, aperitivele de la Lidl, băuturile de la Selgros, dulciurile de la Billa, pufuleții ăia care ne plac nouă pe care îi găsim numai la Metro și pentru cumpărături de ultim moment dăm o raită pe la Cora. Activitatea asta ne ocupa timpul liber dintr-o săptămână întreagă plus un weekend.

O altă mare provocare o reprezintă serbarea copilului. Dacă de exemplu copilul va avea nevoie de un costum de vulpe, nu îi poți cumpăra o mască de 10 lei ce reprezintă o față de vulpe. Noooo, asta e pentru mămici care nu sunt pătrunse de spiritul sărbătorilor. O mamă bună dă iama în dulapul babelor, confiscă de la mama ei haina de blană de vulpe pe care a' bătrână a dat o mică avere în anii 80 și de la soacră căciula și gulerul (și îi promiți în schimb să îi cumperi o pălărie frumoasă când o fi să moară). Apoi te apuci de confecționat. Nu e relevant că până acum tu ai consumat în toată viața cam 1m de ață și habar n-ai să coși, atâta timp cât exista voință. Te pui frumos pe treabă și două nopți lucrezi la costum. Rezultatul merită tot efortul. Nu contează că plodul tău de 18 kg va târî dupa el un costum de 25 kg cu tot cu papuci. Nu contează nici că în clasă sunt aproximativ 30 grade și el se topește de cald în respectivul costum. Nu contează nici că toată școala pute a naftalină de la costumul lui. Trofeul "Regina Serbărilor" e al tău! 

Ultima mare provocare o reprezintă masa de Crăciun. Ai putea să tai niște brânză și ceva mezel, să mănânci sarmalele de la mama și când ai chef de o friptură să arunci niște carne în cuptor. Ce vorbeeești?? Și să iasă vecină-ta Masterchef? De când ne uităm la televizor trebuie să introducem în vocabular cuvinte ca: reducție de..., pe pat de..., sote de..., posat, fezandat, gratinat samd. Că altfel nu iese pleitingu'.  

În concluzie, zilele de 25-26 Decembrie au fost declarate nelucrătoare pentru ca femeile să își revină din convulsiile generate de oboseala acumulată în spiritul Crăciunului.





...

No comments:

Post a Comment