Pe afară-i vopsit gardu'

Pe afară-i vopsit gardu'

Sunday, March 8, 2015

Top 6 chestii care ne enervează la mame

Top 6 chestii care ne enervează la mame 
 1. "Îmbracă-te bine". Din cauza asta tu trebuie să îți pui un pulover în plus iar copilul tău, îmbrăcat de mamă, se va deplasa precum Robocop, fără să flexeze genunchii 
 2. "Unde ai răcit?". Tu stai semi-leșinată în pat și îți ies fluide de diverse consistențe din cap. Abia vorbești, dar până nu mărturisești unde s-a întâmplat fapta abominabilă nu primești ceai. 
 3. "Eu te învăț de bine dar tu tot după mintea ta faci". În orice mamă zace un academician dictator. Indiferent câtă școală ai, maică-ta oricum se pricepe mult mai bine ca tine la ce ai tu de făcut în viață, inclusiv la tine la serviciu. Orice urmă de neascultare va fi catalogată drept un act rebel și pedepsită cu un întreg ritual de oftaturi, jale și morală. 
 4. "Ai primit un plic, acu îți citesc ce scrie". Evident, ea a citit înainte de a te suna. Noțiunea de intimitate nu e inventată pentru mame. Dacă ai rătăcit ceva, întreab-o pe mamă. Mama știe ce ai în buzunar, în poșetă, în mașină, în coșul de rufe sau în cel de gunoi.  
 5. "Te-a tras curentul". Bineînțeles, în orice mamă zace un medic specialist în diagnostice. Dr.House e minciună. O mamă știe cauza tuturor bolilor și principalul dușman al mamelor este curentul.  
 6. "Mănâncă tot din farfurie". Toate mamele sunt carnivore. Noțiuni precum dietă, cură sau regim fără parafa medicului sunt luate drept afront personal și taxate cu o criză de isterie. Sunt mulțumite doar când te văd la un pas de indigestie.  
Cu toate aceste manii generale și multe altele particulare, le iubim mult. 
La mulți ani mamelor, bunicilor, surorilor, verișoarelor, prietenelor și tuturor femeilor. 


No comments:

Post a Comment