Pe afară-i vopsit gardu'

Pe afară-i vopsit gardu'

Thursday, February 26, 2015

Ce vor femeile

Ce vor femeile? 
Această întrebare a apărut odată cu civilizația. Pentru că nu cred că în preistoric, atunci când bărbatul pleca la vânătoare, își întreba femeia: 
-Iubi,  mă gândeam, azi vrei mâncăm mai dietetic? Să vânez un iepure și faci tu o salată? Sau faci pauză de dietă și vânez un mamut, să faci niște sarmale din alea bune din el? 
   
Odată cu apariția tehnicilor elementare de producție și a organizării vieții sociale, a apărut și marea dilemă: 
Ce cred bărbații că vor femeile? 

Să analizăm un exemplu banal: flori. La bărbați, alegerile au niște criterii bine definite și cuantificabile. Pentru ei, singura chestiune care contează cu adevărat e mărimea. Ați văzut vreodată un bărbat cu un buchețel de ghiocei în mână? Nicidecum. Dacă îi spui că vrei ghiocei, va lua o față ofensată și va face scandal. 
-Lasă-mă în pace cu prostiile astea, vrei flori, îți iau flori ca lumea! Auzi, ghiocei... 
Ca să pricepi indignarea și jignirea, își va bomba pieptul și va lua o atitudine cât de poate de macho. Ghioceii nu sunt acceptați decât dacă are de cumpărat de la 25 buchețele în sus, ca să compenseze cumva. 
Așadar, cum cumpără bărbații flori: se postează în fața standului cu trandafiri de minim un metru fiecare. Analizează scurt oferta. Care e culoarea ei preferată? Albastru. Alege un buchet de 5 trandafiri viguroși, roșii și cu o dungă de sclipici albastru pe margine. Scrutează împrejurimile, stânga-dreapta. Dacă un alt mascul cumpără un buchet de 7, se sucește și el. Mândru, va arunca boschetul hidos în portbagaj. Ajunge acasă și îl oferă, bucuros că și-a îndeplinit misiunea. Femeia va simula plăcerea, bineînțeles. Adevărul îl va mărturisi în cea mai mare taină către cea mai bună prietenă, a doua zi: 
 -Fată, mi-a adus al meu o tufă sinistră, am pus-o fără apă lângă calorifer, poate scap de ea repede. 
Bărbații vor căpăta, odată cu înaintarea în experiență, înțelepciunea și vor concluziona: 
Femeile vor ceva numai pentru ca în următoarele 3 secunde să se poată răzgândi! 

....

2 comments:

  1. cum e vorba aia? singurul lucru la care de fapt se gandesc femeile este cum sa poata manca orice fara sa se ingrase.

    ReplyDelete
  2. mie îmi plac trandafirii viguroşi.

    ReplyDelete